این مقاله به این مسئله میپردازد که چگونه مفهوم انقلاب دیجیتال، مفاهیم امروزین خواندن را به چالش میکشد. فنلاند، موردی جالب برای چنین پژوهشی است و علیرغم اینکه در استفاده از ارتباطات اینترنتی پهنباند و رسانههای اجتماعی در قرن بیست و یکم، از کشورهایی چون ایالات متحده، ژاپن، کره شمالی، و قطعاً کشورهای اروپایی، اندکی عقب افتاده است، این کشور به عنوان یکی از پیشروترین جوامع در خواندن است.
فرانکلین روزولت در دوران ریاست جمهوری، شبی سرزده به دیدار قاضی هولْمْز رفت. خانم هولمز به آقای رییسجمهور گفت: هرچند این ملاقات با برنامهٔ مطالعهٔ آقای هولمز تداخل دارد، ایشان از دیدن رئیسجمهور خوشحال خواهند شد. وقتی روزولت پا به اتاق گذاشت از آقای هولمز که در آن زمان نود سال را پشت سر گذشته بود پرسید: «جناب قاضی، چرا به این برنامهٔ مطالعه، اینقدر سخت عمل میکنید؟» هولمز پاسخ داد: «راهی دیگر برای بهبود ذهنم نمیشناسم!» …
کتابخانههای عمومی که شامل کتابخانههای مدارس و کلیساها و سالنهای مطالعه است، چارچوبهایی هستند که اگر به درستی جاینمایی شوند، و به آنها بها داده شود، از زندگی ما به عنوان یک شهروند قانونمدار و باهوش و باتقوا محافظت میکنند.من از دیرباز احساسی خاص درباره کسانی که معبد میسازند داشتهام. معبدی که در واقع میعادگاه مؤمنان است. در این سی سال که از برپا کردن بنای افتخارآمیز کتابخانه و قرائتخانه رایگان با هزینه شخصی شما، برای شهروندان و دوستانتان میگذرد، همان احساس را درباره شما نیز دارم. این کار شما، مایه افتخار برای شهر شماست. معبدی که شما ساختهاید خانهایست با جلال و پرشکوه و پر از زرق و برق برای کتابهای مقدس…